Ден преди да замине за турнира от Диамантената лига в Монако националният рекордьор на 3000 м стипълчейз Митко Ценов подписа спонсорски договор с една от най-големите международни компании за хранителни добавки - Herbalife.

"Щастлив съм, че имам възможност да се състезавам и печеля титли за България, заяви Митко на специална пресконференция в столичния хотел "Хилтън”. За мен е чест, че заедно с моя треньор Йоло Николов сме подкрепяни от Herbalife и наистина се наслаждавам на моята нова Herbalife закуска. Открих, че това е един чудесен начин за начало на деня ми. В резултат на това се чувствам много по-енергичен, подготвен и ентусиазиран да постигам по-добри резултати.

“Спортистът се присъединява официално към семейството на спонсорираните от Herbalife спортисти”, коментира директорът на компанията за Югоизточна Европа Нина Шебечич Църнолатац.

“Като част от спонсорството Herbalife ще предостави на Митко Ценов широка гама от продукти, които ще го подпомогнат при спазването на подходящ хранителен режим и сме сигурни, че ще се отразят благоприятно на физическото му състояние и на спортното му представяне”, допълни Църнолатац.

Представянето на договора се състоя пред журналисти, приятели и членове на семейството на Ценов. От компанията споделиха, че са забелязали Митко и успехите, които постига от няколко години и се радват да помогнат в подготовката му за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Ценов разказа за хранителния си режим и защо използва продуктите на Herbalife и демонстрира няколко упражнения за силова подготовка с щанга. Треньорът на Митко Йоло Николов разкри част от тренировките на Ценов и също изказа мнение, че без балансирано хранене няма как да се постигнат високи резултати.

В интервю за предаването „На финала” по програма „Хоризонт” на БНР Митко сподели защо не успя да влезе във финала на коронната си дисциплина на Европейското първенство в Амстердам и какви са плановете му до Олимпиадата в Рио.

"Преди самия старт имах усещането, че не съм готов да се представя на ниво. Не знам на какво се дължи, но чувствах умора. Четири месеца бях в Кения и мисля, че свършихме добра работа. До края на месеца ще бъдем на лагер на родното ни Черноморие и на 31-ви заминаваме за Рио, където ще имаме двуседмичен лагер преди самите стартове и се надявам да се представя добре.”

Източници: http://bnr.bg/ и http://www.fanface.bg/