В по-дългото бягане първи при мъжете стана шампионът на България на маратон от 2021-а – Мирослав Спасов (Атлет – Мездра), който измина 7.85 км за 25:37. Юношата на „Берое“ – Стара Загора – Кристиян Иванов е негов подгласник с 25:51, а Илия Куцаров (Златен шпайк) завърши на третата позиция с 26:08.

Девора Аврамова (Берое – Стара Загора) бе убедителна при жените и с време 27:47 не можа да победи само пет от мъжете. Маринела Цекова (Златен шпайк) завърши на повече от три минути след нея с 30:53, а девойката Аника Атанасова (Средногорски атлет – Пирдоп) е трета с 31:23.

В масовата дистанция от 1.6 км (1 миля) се включиха над 200 бегачи – предимно деца, юноши и девойки. Константин Филипов (Спортико – София) надбяга всички, а първите при момичетата бяха близначките от „Берое“ – Стара Загора – Алис и Зара Илиеви.

Двама от най-добрите ни атлети в скоковете Божидар Саръбоюков и Лъчезар Вълчев също се включиха в „Хисаря рън“. Вълчев пробяга цялата дистанция от 7.85 км за 40:07, а Саръбоюков завърши сред първите на 1.6 км. Двамата бяха в Хисаря като лектори на „Атлетическата академия за деца“, която се проведе от 13 до 17 септември.

Многократният шампион на България на 800 м и 1500 м Сава Тодоров направи загрявката на децата преди старта на късата дистанция, а по-късно бяга с тях, за да им покаже как се поддържа темпо в бяганията за издръжливост.

Първите осем при мъжете и жените получиха парични премии и подаръци от RUN BULGARIA и община Хисаря, а първите трима и ваучери от СПОРТ ДЕПО, както и фланелки „Найки“. Наградите връчи кметът на община Хисаря инж. Пенка Ганева.

Източник: atletikabg.com