Нейният съотборник Иво Балабанов показа отлична форма, постигайки едни от най-силните класирания на български атлет. Иво се класира втори на 3000 м стипълчейз и трети на 5000 м на Европейското отборно първенство Втора лига в Полша. В първото Световно първенство по шосейни бягания в Рига, Латвия Балабанов постави национален рекорд на 5 км – 13:41. На Балканския шампионат по крос кънтри в Пирдоп Иво постигна исторически успех, печелейки титлата при мъжете – нещо, което не се беше случвало от десетилетия.

Мартин Балабанов също изпраща една успешна година. Той стана национален шампион на 1 500м в шампионата за юноши и девойки под 18 години. Записа и две втори места – 800м и 1500м в зала. Балабанов участва и в Балканския шампионат в Сърбия, където завърши на девето място.

С лично постижение на маратона в Ротердам и бронз от Балканското по оф роуд сред отличните на годината се нарежда и Мирослав Спасов. Бегачът спечели състезанията от веригата „Рън България“ в Бистрица, Хисаря и Ракитово. Спасов направи много добри бягания и във „Вършец Рън“, „Пазарджик рън“, където се окичи със сребърните медали.

Николай Кауфман също изпраща не-лоша година. Той завоюва сребърните отличия вНационалните шампионати по планинско бягане и полумаратон и триумфира на 8 км в шампионата по крос кънтри в Пирдоп. Кауфман се представи много добре, записвайки пето място в Балканския шампионат по полумаратон в Битоля.

С добри класирания през годината се отчетоха и Таня Димитрова и Ивелина Маджарова. Димитрова спечели Балканския шампионат за ветерани в зала, провел се в Истанбул, поставяйки балкански рекорд за жени. Бегачката се окичи със златните медали на 5000 и 10 000м в Балканския шампионат за ветерани в Измир. Димитрова спечели и шест сребърни отличия, кактои два бронзови от Национални и Международни състезания.

Ивелина Маджарова записа много добри бягания. Тя се класира четвърта в НШ по полумаратон в Стара Загора и НШ по крос кънтри – Пирдоп, пета във Велико Търново на 5000м и шеста – Международния полумаратон в Букурещ.

С основен принос за отличните резултати на бегачите и подобряването на два национални рекорда през 2023 година е треньорът на атлетите – Йоло Николов, който е сред номинираните за „Треньор на годината“ в традиционната анкета за „Спортист на годината“ на община Мездра.