В анкетата, след името на атлета, са упоменати дисциплината, в която се състезава, най-добрият резултат за годината, мястото в точкова ранглиста на Световната атлетика, най-големите успехи през годината с националния отбор на България и значими резултати.

Припомняме, че състезателката на СК "Атлет" - Милица Мирчева спечели националната титла при дамите в Софийския маратон, с време 2:35:03 часа, като подобри личния си рекорд с 9 минути и остана на една секунда от подобряване на националния рекорд - 2:35:02, държащ се от Галина Григорова.

Бегачката спечели и маратона в Кюстендил. Мирчева записа и три победи в бяганията от веригата „Рън България“.

Милица заема 154-о място в световната ранглиста на шосейните бягания.

Другият мездренски топ атлет - Митко Ценов стана балкански шампион в зала на 1500 м, като записа второ постижение в тази дисциплина във вечната ранглиста на България. Ценов е и балкански шампион на 3000 м стипълчейз. Той заема 57-о място в световната ранглиста на 3000 м стипълчейз.

Всеки фен може да даде своя глас за любимия си атлет (или няколко атлета) с бутона „Харесвам“ под снимката на номинирания атлет в страницата на списание „Атлетика“ в социалната мрежа „Фейсбук“ до 30 ноември.

Първите десет ще получават точки за генералното класиране за „Атлет на България“, което се провежда сред експертите на списание „Атлетика“ и спортни журналисти пишещи за атлетиката.

Гласуването във „Фейсбук“продължава до 30 ноември (вторник) и „Любимецът на феновете“ ще бъде обявен на 1 декември.

Резултатите от генералното гласуване за „Атлет на България“ ще обявени в средата на декември.

Източник: atletikabg.com