Последната изява на зверинчани бе боядисването на бордюрите по главния път. Инициативата бе на амбициозния кмет и на Читалище „Факел”. Към идеята се присъединиха учениците от СУ „Св. Климент Охридски“, които доброволно се включиха в боядисването на бордюрите.

За да се осъществи обаче благородната инициатива, изключителен принос има собственикът на Комплекс „Оазис“ - Ангел Петров, който предостави безвъзмездно необходимите количества боя.

Добротворството в Зверино обаче не спира до тук. В навечерието на Великден десетина млади хора доброволци предприеха дезинфекция на улиците в селото, организирани отново от Стоян Петров. На сборния пункт пред кметството пристигнаха оборудвани с пръскачки, дезинфектанти, маски и ръкавици, приготвиха разтворите и поеха по кварталите на групи.

Кметът каза, че това е второто дезинфектиране на улиците, като първият път препаратите са закупени от кметството, а сега необходимите количества са осигурени от хората в селото. Младите хора, които участват в дезинфектирането, споделиха, че го правят съзнателно и доброволно, тъй като са уверени, че само с общи усилия и взаимопомощ ще променят живота си към по-добро.

По повод организацията на Великден, Стоян обясни, че и в трите празнични дни църквата в селото ще бъде отворена и ще има празнични служби. Редът на богослуженията и посещението на миряните са уточнени с отец Антон Петков, църквата е дезинфектирана, взети са всички мерки за безопасност на хората.

Накрая кметът благодари на съмишлениците си и пожела здраве и светли празници на всички хора.