В словото си директорът Галя Богданова благодари на всички дарители за тяхната подкрепа, на учениците за всеотдайността и на учителите за техния професионализъм и отношение към професията.

„Свещената азбука е носител на мъдрост и вечна сила. Вие, деца, сте нашата гордост и бъдеще. Учителите сте онази сила, без която животът би спрял. Благодаря Ви, че ви има такива, каквито сте“, допълни директорът.

Поздравителни адреси поднесоха зам.-кметът на Община Мездра Нели Минева от името на кмета Иван Аспарухов, директорите на ПГ „Васил Левски“-Мездра Мирослав Павлов и ОУ „Христо Ботев“-Мездра Иван Иванчев и бившият учител Йорданка Пешевска. Училището бе поздравено за празника и от РУО-Враца, ОбС-Мездра, НЧ „Просвета-1925“-Мездра, Изпълнителен комитет на СБУ – Мездра, СУ „Иван Вазов“-Мездра, ПГ „Алеко Константинов“-Мездра, СУ „Св. Климент Охридски“ – с. Зверино, Детските градини „Мир“ и „Слънчице“ – Мездра и фирма „Техкерамик“ –Мездра.

Изненада на директора направиха учениците от 4 „а“ клас, които ѝ подариха препис на Паисиева „История славянобългарска“, по случай 260 години от нейното написване и 300 години от рождението на Паисий Хилендарски. В продължение на една учебна година четвъртокласниците, заедно с своите учители и родители, са преписали най-българската книга, за да се знае и помни делото на българската история и Паисиевия завет.

В инициативата са се включили още учителят по български език и литература и създател на „Говорящ вестник“ в училището - Цветана Трифонова и нейното семейство, както и Иван Иванов – бивш възпитаник и автор на книгата „Приключенията на Сърцатко“.

Благотворителният концерт успя да събере 1955 лв., които ще бъдат използвани за различни инициативи и подобрения в учебното заведение, поясни за MediaNews директорът Галя Богданова.