Всеки Първи учебен е нов и различен във всяко училище не само за първокласниците, но и за всички учители. Този 17 септември за малките първокласници от I-а клас в мездренското Основно училище „Христо Ботев” ще остане незабравим не само с първите крачки по пътя към знанието, но и с тяхната първа учителка Таня Йоловска.

Оригинален и нетрадиционен подход бе избрала очарователната учителка, за да предаде първия урок по родолюбие на своите малки първокласници. Тя посрещна малчуганите в специално подбран тоалет в цветовете на националното ни знаме. „Реших, че тази година трябва да бъде различна и за мен, и за моите малки момчета и момичета. Избрах да бъда облечена в бяло, зелено и червено не за да бъда оригинална, а за да предам нагледно първия урок по родолюбие на децата” – каза учителката. „Новите нестандартни подходи в образованието изискват и ние, учителите, да променим нещо в себе си. Всички знаем, че вниманието на малките е неустойчиво все още, но това, което видят за първи път, го запомнят завинаги. Затова съм сигурна, че нито едно от моите вече деца няма да обърка един от националните ни символи – знамето” – допълни Таня.

Празничният ден в школото започна с издигането на националния флаг и внасянето на знамето на училището. Малкият първокласник Емил Цветозаров Мишовски изпълни вълнуващо най-българското стихотворение на Иван Вазов „Аз съм българче”, а малките мажоретки, възпитанички на Цветелина Цинцарска, изпълниха пространството с фееричния си танц.

В словото си директорът на училището Иван Иванчев поздрави учениците, учителите и родителите с началото на новата учебна година. Той благодари на колегите си за усърдието, професионализма и любовта, с които всеки ден обгръщат и дават знания и топлина на децата. Директорът благодари и на родителите за доверието им и пожела на всички спорна и успешна учебна година.

Гост на тържественото откриване бе и кметът на Мездра Генади Събков, който поздрави присъстващите и им пожела здраве и успех в общата грижа за бъдещето на България – децата.

Отец Георги Няголов отслужи празничен водосвет и благослови учителите, децата и техните родители.