Във временното класиране мездренчани заемат четвърто място с точков актив от 48 точки и голова разлика53:31. Гостите от „Боруна” са седми, 29 т и голова разлика 40:58. През есенния дял на шампионата, двата отбора завършиха наравно 1:1

В състава на „червено-черните” няма контузени играчи, но старши треньорът Николай Христозов няма да може да разчита на Асен Русинов, който е наказан с лишаване от състезателни права за 1 среща.Преди мача с Боруна Христозов заяви за MediaNews, че се подготвят сериозно за предстоящия двубой. Въпреки че остават само два кръга до края на първенството, в отбора няма отпускане. Той очаква оспорван мач, в който и двата отбора ще се борят за спечелване на трите точки..

При победа „червено – черните” ще се доближат само на 2 точки от третия във временното класиране преди края на първенството.

Ето и всички срещи от XXVIII кръг на Северозападна Трета лига, които ще се изиграят на 25 и 26 май 2024 г. от 18:00 ч.

Янтра (Полски Тръмбеш) - Ювентус 95 (Малчика)
Партизан (Червен бряг) - Севлиево (Севлиево)
Вихър (Славяново) - Павликени (Павликени)
ОФК Локомотив (Мездра) - Боруна (Царева ливада)
Дунав (Лом) - Локомотив (Горна Оряховица)- сл.

26 май 2024 г., неделя, 18:00 ч / XXIX кръг:

Академик (Свищов) - Ботев II (Враца)
Левски 2007 (Левски) - Етър ВТ II (Велико Търново)

(Заб:. На 22 май се изигра отложена среща от 23-ия кръг между Локомотив (Горна Оряховица) - Севлиево (Севлиево), завършила с победа за горнооряховчени с 2:0)

Станаха ясни и наказанията след XХVIII кръг на Северозападна Трета лига, наложени от Дисциплинарна комисия към Зонален съвет на БФС гр. Велико Търново

Със спиране на състезателните права за 1 среща се наказват 11 футболисти - Даниел Йорданов и Андрей Петров (ОФК „Павликени”), Асен Русинов - ОФК „Локомотив“ (Мездра), Калин Иванов (ФК „Вихър“ - Славяново), Калоян Тодоров и Милен Иванов (ОФК „Партизан“ /Червен бряг), Антонио Иванджиков и Атанас Петров (ОФК „Левски 2007“ /Левски), Николай Константинов - ПФК „Ботев 2“ (/Враца), Крис Димитров - ФК „Ювентус- 95“ (Малчика) и Радослав Захариев - ФК „Дреновец“ (Дреновец)

21 състезатели са с предупреждения за получени жълти картони