Красимир Богданов заяви, че "Обединени патриоти” са тези, които са отстранили ДПС от ролята на трета сила и балансьор в политическия живот. Той подчерта, че парламентарната група на патриотите няма да позволи приемането на Истанбулската конвенция, която застрашава традициите и моралните устои на българското общество.

Народният представител отдели повече време в изявлението си на местните инициативи, коментира състоянието на врачанската болница, цената на водата и други значими теми за региона. В разясняване на проблемите и начините им за решение думата взеха и общинските съветници от ВМРО Марин Цветков, Красимир Ангелов и Божидар Джунов.

Стана ясно, че съветниците от ВМРО ще искат в бюджета на Община Враца за 2018 г. да бъдат заложени повече пари за култура и социални дейности, за което ще внесат 10 предложения. Освен това местните парламентаристи посочиха, че намаляването на престъпността в малките населени места също е техен приоритет и ще настояват за обезпечаване на звено "Общинска полиция“, което би допринесло за повишаване на сигурността в селата и във Враца. Съветниците от ВМРО отново ще предложат за обсъждане в Общинския съвет първоначални дейности за сформиране на доброволчески отряд.

Богданов категорично заяви несъгласието си с реформата в план-приема на ученици след 7-и клас, която предвижда орязване на профилирани паралелки в гимназиите за сметка на професионалните направления.

"Решението за съставянето на план-приема за новата учебна година, който ще доведе до дисбаланс в образованието във Враца, е политическо и е взето от две дами, които в момента са общински и областен председатели на ПП ГЕРБ - Враца. Решението е взето на едно почти нелегално заседание, без да се потърси мнението на учители, родители и ученици и е представено за съгласуване с Общината три дни преди последния срок”, каза по този повод Богданов.

Депутатът добави, че има как да се подкрепи професионалното образование, но не по този начин за сметка на профилираните училища. Той определи новия план-прием на ученици за следващата учебна година като причина за бушуващ скандал в града и уточни, че със законови средства ще търси начин за неговата промяна.