© Дарик Враца

По думите на лидера на АБВ целта не е само да минат бариерата за влизане в парламента, а да създадат по-солидна група, която да влияе на политиката в страната. Заради това се водят преговори с други леви формации, сред които е "Движение 21". Макар и да няма все още коалиционно споразумение, по някои от темите вече нещата са изчистени, увери Константин Проданов.

"Като цяло смятам, че ще заемем нишата за лява формация, която предлага конкретни мерки, а не дава обещания на едро, което стана много свойствено напоследък. Избуяха доста продавачи на илюзии. Ние не сме от този тип партии“, категоричен бе Проданов.

В момента в партията вече върви процес на номинации, търсят се известни, не опетнени местни личности, съпричастни към лявата кауза и с позиции в обществото. Финалната дума за подредбата на листите ще има Националния съвет на партията.

По отношение на малкото време, което имат като ново ръководство да се утвърдят и да привлекат нови хора към идеята, Проданов коментира, че това, че са нови, в известен смисъл, е и позитив. "Ако има един натрапващ се извод от последните избори той е, че хората казаха на политическата класа: "Не ви щем!". Има тотално недоверие към тези, които са били дълги години в изпълнителната власт, в парламента.

Ние даваме добър тон с промяната, която направихме, четирима от петимата в тясното ръководство на партията са под 40 г.Аз съм работил досега в сфери с голяма динамика, много стрес, в които се изискват бързи решения. Има някои преносими решения, но е и доста различно.

Но във Враца ще идвам със сигурност, най-малкото затова, че като алпинист съм прекарвал много време на палатка под голямата стена, тук го чувствам като втори дом.“

Източник: dariknews.bg