"Благодаря на всички тези, които два мандата ми дадоха шанс да управлявам това село - благодаря ви за доверието, смятам, че не съм ви подвел", заяви кандидатът на Коалиция "АБВ" (ЗНС, ВОЛЯ, АБВ) за кмет на Зверино Цанко Цанев.

"Благодаря на моето семейство, че ме търпи толкова години. Благодаря на моя екип, с който работим вече 8 години и с който постигнахме значителни неща. Ще посоча само, че от 42% през 2011 г. в момента събираемостта на данъците и таксите в нашето село е 85%, което е двойно увеличение.

Благодаря на всички ръководители на учреждения, с които работихме успешно през тези години.

Защо решихме с г-н Аспарухов да се кандидатираме за кметове - той на Мездра, а аз на Зверино? Поради една-единствена и много важна задача: да работим за доброто на Зверино и за доброто на Мездра. За да се върне Община Мездра в челната десетка на общините в България, където й е мястото. Това ни обединява и затова искаме от вас кредит на доверие, заставайки с пълната сериозност и отговорност, за да можем да продължим нещата напред.

Какво ми дава основание да твърдя това? Ние с г-н Аспарухов изкарахме един успешен мандат - постигнатите от нас неща са видими и се ползват от всички. Иван Аспарухов свърши много работа за израстването на гр. Мездра и общината. По време на неговото управление ние, кметовете на села, не сме били делени, както стана през този мандат. Каквото е било за Зверино, това е било и за Лик, това е било и за Крета и т. н."

В отчета си за направеното през двата си мандата като кмет на Зверино Цанко Цанев посочи извършеният ремонт на детската градина, на училището и читалището, на покрива на Кметството, на Пенсионерския клуб и на стадиона в селото, преасфалтираните или бетонирани 13 улици, реализираните 6 проекта по Програма "Малки местни инициативи" и ПУДООС, получения статут на СУ "Св. Климент Охридски" на защитено училище и др.

През следващия мандат Цанко Цанев се ангажира, заедно с Иван Аспарухов, да бъдат реализирани проектите за обновяване на площада в селото и за цялостен ремонт на сградата на Кметството (стопирани от досегашния кмет на общината Генади Събков), разкриване в административната сграда на лекарски и зъболекарски кабинети, реконструкция на 8 улици (след провеждане на общоселско събрание, на което ще бъде решено кои да бъдат те) и предоставяне на услугата социален патронаж за нуждите на възрастните хора.

"Как ще бъде оттук-нататък, зависи от вас какво ще изберете. Коя двойка да ви управлява - дали тази на БСП, дали тази на ГЕРБ, дали ние с г-н Аспарухов. Вие решавате!"

"На всички вас желая здраве. А на останалите кандидати за кмет на селото - успех и нека не забравят, че само след няколко дни ние пак ще живеем тук и като се срещнем на улицата, трябва да се гледаме в очите, а не да гледаме в земята."

"Ще ви помоля само за едно нещо: Нека да помълчим за една минута, нека да помълчим, защото днес си отиде един чудесен човек - днес си отиде инж. Любен Йотов, много хора го познават, един много добър кмет на общината…", сподели пред своите съселяни кандидатът за кмет на Мездра Иван Аспарухов.

"И се чудя за какво са всички тези надпревари, за какво са тези състезания, скъпи приятели, за какво ни е този живот в този си вид? Защото трябва да си отиде човек от този свят, за да кажем едва тогава, че е бил добър, че е бил прекрасен ръководител, че е направил много неща…

А ние, докато сме живи, не намираме сили да се погледнем в очите и да си кажем: заедно бяхме в окопите, заедно бяхме на Ржана, заедно бяхме в стопанството, заедно бяхме в Завода за контактни елементи, заедно сме косили, заедно сме яли и пили, заедно сме любили… Кой друг, ако не ние, трябва да го направи? Хората от Балкана, хората от Дефилето, на които ни завиждат всички и казват едно нещо: Във вашия край все още има човещина!"

"Аз четири години слушах, мълчах и не реагирах - на всички лъжи и заблуди, които се разпространяваха по мой адрес. Защото аз знам кой съм, знам откъде съм, а и вие много добре знаете какъв съм", подчерта Аспарухов. Така че нямаше нужда да се оправдавам за нищо и пред никой. Защото 20 години съм получавал вашата подкрепа. 20 години получавах най-силната подкрепа от най-голямото село в община Мездра - от моето село Зверино."

"Знайте само едно: можем да направим два пъти повече, отколкото вие желаете. Можем да го направим. Но аз искам да го направим заедно. Искам да го направим заедно, да определяме кои са приоритетите пред нас и да вършим нещата ред по ред. И знайте още едно - ще има отчетност. Дайте да видим дали може да стане!"

"Снощи имаше голям концерт в Мездра, каза в заключение Иван Аспарухов. Аз не съм вярвал, че могат да се съберат толкова хора от града, от селата. Не бяхме се виждали 4 години… Честно да ви кажа, такъв импулс получих. Значи сме работили добре.

Затова искаме отново вашето доверие. Няма да ви подведем. И затова подкрепете ни с №68 - за кмет на общината, за кмет на Зверино и за общински съветници! Благодаря ви! Знам, че ще имаме вашето доверие!"

Своята безрезервна подкрепа за Иван Аспарухов, за Цанко Цанев и за листата на Местна коалиция "АБВ" (ЗНС, ВОЛЯ, АБВ) изразиха кандидатите за общински съветници инж. Николинка Кътовска и Велислава Маринова.

На предизборната среща присъстваха също кандидатите за общински съветници Тошко Стоянов, Наталия Луканова, Йорданка Иванова, Антон Асенов, Тамара Нетева, Цветелина Стоянова, Нели Минева и Мирослав Аспарухов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* Платена форма на отразяване на предизборната кампания