Историята е за едно момче, чиито свят се срива. В момент, в който изглежда напълно изгубен, разбира, че всъщност има дарба, която го изпраща в академия за свръхестествени същества. От плах абитуриент, мечтите на Кристиян Малинов са поели в неочаквана посока. "Даже не съм си представял, че нещо такова може да се случи, на мен специално, защото - кой съм”, казва той.

Затова и книгата му е отпечатана в символичен тираж със собствени средства на младежа. В нея той развива идеята, че докато човек не премине през лабиринт от изпитания, остава загубен. Отвъд океана книгата попада в ръцете на съавторката на „Училище за вампири”. Нейната оценка е повод за издателите на Кристиян да сондират още мнения - вече и от филмовата индустрия. А именно, че романът „Недосегаем” е достоен за Холивуд.

"Трябва обаче да си намеря спонсор, който да ми помогне за конвертирането на книгата от литературна творба в сценарий”, казва Кристиян.

Предизвикателството възлиза на близо 6 средни работни заплати за България.

И днес на световната публика й е трудно да повярва, че авторката на книгата "Стил Алис" е започнала също като Кристиян - със символичен тираж и кураж. Фантастичният роман на момчето е вдъхновен от врачанската природа. Тамошните хълмове се превръщат в замъци.

Ще изгрее ли талантливото момче на Враца в Холивуд, днес е въпрос на няколко хиляди лева и на шанс, който дотук не му изневерява. Дори и когато покорява лютата зима с маратонки. За него по-важен от сезона е сюжетът, в който ключово място ще заема хижата на Враца.

Източник: nova.bg