"Ние сме изключително обезпокоени от бездействието, нехайството и вземането на неадекватни и закъснели решения от страна на ръководството на общинския кризисен щаб /ОКЩ/, създаден от кмета на община Роман", написаха двамата съветници от ВМРО-БНД Красимир Петков и Стефан Петков. Те коментираха, че си позволяват критиките, защото имат дълъг опит в управлението. Двамата сенатори настояха за различен състав на местния кризисен щаб, листовки с ограниченията, които да се разпространяват широко, осигуряване на регулярен автобусен превоз до селата и други.

"Обръщам се към всеки в уверение на това, че общинската администрация полага всички усилия, за справяне с обявеното извънредно положение, според дадените от Закона за здравето и Закон за мерките и действията по време на извънредното положение правомощия. Всичките решения, които взима ръководството на общината, не са „закъснели и неадекватни“, а в изпълнение на заповеди и разпореждания на съответните органи и съгласно вменените контролни функции по Закона за здравето", категоричен е Ролански.

Той изрично посочва, че страната ни се намира в безпрецедентна ситуация, при която "едва ли има хора, които да имат опит в овладяването ѝ".

"Ситуация, която изисква личната ангажираност на всеки от нас, а не с декларативна форма, с явен политически популистки наклон. Ресурсите на държавата и възможностите на общината са ограничени, с тенденция за значително намаляване на приходи от местните дейности. В трудни моменти като този проличава способността за мобилизация и самодисциплина на всеки човек, което помага за по-успешното справяне с кризата", посочва още градоначалникът, след което излага подробна хронология на въвеждането и промяната на всяка от извънредните мерки, предписани от държавата.

Източник: Кмета.bg