В експозицията участват авторът на идеята Кирил Апостолов, Огнян Боянов, Боян Иванов, Петко Петков, Светлозар Янакиев, Катерина Маринова, Даниела Константинова, Ибоя Здравкова, Кристина Василева и учениците – Цветан Иванов и Мая Трайчева.

Кирил Апостолов представя пейзажи със сюжети от Белоградчишките скали, серия натюрморти с антични съдове от некропола при с. Орсоя и една шеговита картина на човек борещ се с гигантска риба.

Огнян Боянов участва с три пластики. Едната е направена изцяло от вили и лъжици и представя женска фигура, а другите две са от чимшир. Творбата, наречена „Река“ символизира водата с нейните течения и въртопи, очи на риби и странни форми. Другата отразява типичното за автора чувство за хумор и се нарича „Капан за вируси“.

Боян Иванов представя три линогравюри изпълнени в характерния му почерк с доза мистичност – „Кораби“, „Воденица“ и „Битие -3:17“. Петко Петков участва с две рисунки с молив и два акварела в характерните за него търсения с плуващи в пространството силуети и образи.

Светлозар Янакиев представя серия пейзажи с масло и с акварел със сюжети от Дунав, от река Лом и един планински пейзаж от Рила.

Младата художничка Катерина Маринова от Козлодуй представя панорамен изглед, градски пейзаж с покриви, изпълнени с маслени бои и цъфнало клонче с акварел.

Даниела Константинова участва с две тематични композиции посветени на борбата с вируса в характерния и стил на богата декоративност и експресивност, противопоставяне на силни контрасти и едновременно с това преплитане на образи, на лица и маски.

Ибоя представя характерен натюрморт с цветя, изпълнен с маслени бои, а младата авторка Кристина Василева участва с два пейзажа от Лом, изпълнени в смесена техника и колаж.

Учениците на Кирил Апостолов, Мая Трайчева и Цветан Иванов, които са най-младите участници в изложбата, представят натюрморти с акрилни бои и постановка с гипсова глава.

Изложбата може да бъде разгледана през месеците май и юни при спазване на указаните мерки за безопасност.