Освен вицешампионската титла, в началото на тази година юношите младша възраст на ХК Локомитив (Мездра) спечелиха турнира за "Купа България-БФХ" при 14-годишните момчета. Преди броени дни пък юношите старша възраст станаха четвърти в страната на Държавния финал за М16 в Ловеч. Успехите на клуба през сезона допълват второто място на мъжкия отбор в зоналното първенство в „Б” РФГ и третата позиция на новосформираната сборна формацията от момчета и момичета (М/Ж11) в Зона "Витоша”, с която бе поставено началото на възраждането на женския хандбал в града.

"Изпращаме една успешна година, заяви в приветствието си към младите хандбалисти президентът на ХК Локомотив Любен Костов. Благодаря и на двата отбора за чудесното представяне през този сезон. Постигнахме целите, които си бяхме поставили, дори в известна степен ги надминахме. Разбира се, остана една нотка на разочарование, остана малко горчивина, че онова, към което се стремяхме, не успя да стане напълно… Но и това, което направихме, е голямо. Определено голямо. За което още веднъж Ви благодаря от името на Управителния съвет на клуба.

Два са основните компонента, над които трябва да поработим заедно занапред: да подобрим дисциплината по време на тренировките и тактическата грамотност по време на игра. За да можем да преодолеем субективните фактори, от които понякога страдаме и да надградим постигнатото”, каза в заключение Любен Костов.

По време на Вечерта на шампионите стан ясно, че в края на август юношите младша възраст на клуба (М14) ще вземат участие в традиционния международен турнир "Trofej Smederevske jeseni 2017" в гр. Смедерево, Сърбия (25-27.08), а в края на септември - началото на октомври в Мездра ще бъде организиран международен турнир за по-горната възрастов група - юноши старша възраст (М16).