Междувременно младежите до 19 г. на ХК Локомотив също постигнаха две победи в зоновия финал от първенството в Зона "Витоша" при М19, който отново се проведе в столичната зала "ЦСКА". Младите мездренски хандбалисти победиха Железничар (София) с 30:22 гола и лидера Интер (Благоевград) с 28:22.

Така подрастващите локомотивци се наредиха на второ място в зоната с актив от 10 точки и голова разлика 192:173. Първи е Интер (Благоевград) с 14 т., а трети е столичният Железничар без спечелена точка. Искрен Банински пък беше определен за най-добър защитник в тази възраст в зоналния шампионат.

На 19 април младежите до 19 г. на Локо (Мездра) ще вземат участие в квалификационен турнир в Габрово, заедно с представителите на зоните "Мизия" и "Черно море" Чардафон (Габрово), Локомотив (Горна Оряховица) и Шумен-61 (Шумен). Два от тези четири отбора ще се класират за Държавния финал в тази възраст, домакин на който от 28 април до 1 май е Хасково.

В другия квалификационен турнир, който ще се проведе в Шумен, съперници са Добруджа (Добрич), Осъм (Ловеч) и Фрегата (Бургас).

За Държавния финал при М19 директно се класират Интер (Благоевград), Левски (Левски), Спартак (Варна) и Асти-91(Хасково).