„Политическите борби и прения доведоха до разделения и между нас, в най-голямото село. Хубавото обаче е, че не чак дотам, че да забравим да си помагаме. Затова, скъпи приятели, казаха се много неща, добри неща, но нека не забравяме, че преминахме през най-трудния период за България след 1992 година. Преминахме през едно бедствие, наречено Ковид 19, което продължи половината от един мандат, и което обедини усилията ни да запазим най-ценното за една общност - човешкият ресурс. И успяхме, на фона на трагедиите в цялата страна и в световен мащаб”.

В своето изказване Иван Аспарухов припомни за взетите мерки за стабилизирането на общинската болница, която в началото на мандат 2019-2023 е била на загуба с 565 хил. лв, а през 2023 отчита положителен резултат в размер на 367 хил. лв. Аспарухов допълни, че сега предстои да се закупи нов модерен томограф, с какъвто разполагат големите здравни заведения.

Той обърна внимание и на социалните дейности, които общината е осигурявала като грижа за хората от населените места, и за подобрената инфраструктура в селата. Специално за Зверино Аспарухов пое ангажимента да работи и съдейства на досегашния и бъдещ кмет на селото Стоян Петров за изграждането на довеждащ водопровод, тъй като безводието е един отдавнашен проблем за зверинчани.

Независимият кандидат изказа своята благодарност и към двете поддържащи го политически формации и подчерта:

„Благодаря на тези хора тук, които преглътнаха крайно десните си убеждения, на тези хора, които преглътнаха крайно левите си убеждения, защото в крайна сметка преминахме през 4 парламентарни избори в рамките на две години. Четири години нямахме нито един отворен европейски проект и две години нямахме бюджет на общината. Това не е за оправдание, защото с общите усилия с общинския съвет успяхме да вложим голяма част от средствата, с които разполагахме в селата. В град Мездра трябваше да направим водния цикъл и да подменим водопроводите, за което се извиних на хората в града и вече започна възстановяването на уличната мрежа.”

Иван Аспарухов отново благодари на жители на Зверино и обеща, че и този път няма да ги подведе, защото зверинчани заслужават да имат и сигурност, и по-добри условия за живот.

След неговото изказване, водачът на листата на ПП ГЕРБ Яна Нинова заяви, че тази среща е особено важна за тях, защото не само ще представят кандидатите за общински съветници и подкрепата си за независимия кандидат Иван Аспарухов, но и за да подкрепят и кандидата за кмет на кметство Зверино – Стоян Петров, издигнат от ПП ГЕРБ и подкрепен от Местна коалиция ЗНС.

Освен че е най-младият кмет, Стоян Петров е и един от малкото в общината, които са единствените кандидати за кметския стол. В своето изявление Петров благодари на хората за доверието, на семейството си за търпението през изминалите 4 години, с намигването, че ги очакват още четири. Той поздрави майка си за рождения ѝ ден и заяви, че негов приоритет през следващия мандат ще бъде довеждането на водопроводав селото и подобряване на средата за живеене на хората.

На срещата присъстваха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Мирослав Аспарухов, д-р Ивайло Тодоров, Веселин Веселинов, Тихомир Илчев, Ивайло Тошев, Венета Петрова, Биляна Найденова, Костадинка Куртева, Славян Добрев, Венцислав Горанов и Косто Костов.

Нели Минева представи листата на другата политическа формация - Местна коалиция ЗНС, която подкрепя Иван Аспарухов и Стоян Петров. От тях на срещата присъстваха Данаил Димитров, Николай Генов, Седефка Петкова, Нели Бойчева и Деница Ценова

Минева подчерта, че застават зад кандидатурата на Иван Аспарухов, защото той е обединил около себе си представителите на различни партии и формации в общински съвет - Мездра, което обединение е поставило основата на съвместното сътрудничество и разчупване на стандартния политически модел в община Мездра.

С типичния за балканджиите и хората от дефилето енергичен и нетърпелив темперамент, зверинчани поставиха много въпроси, очаквайки бързото им решаване. Хората се интересуваха от обществено важни неща, какъвто е въпросът със статута на старата сграда на кметството, както и възможността за възстановяването на полицейския пункт в село.

НА 29 ОКТОМВРИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕЗАВИСИМИЯ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА МЕЗДРА ИВАН АСПАРУХОВ С БЮЛЕТИНА № 71.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!