Заедно с кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ и Местна коалиция (АБВ, ЗНС, АБВ, Движение 21, Изправи се Бг и Социалдемократи – Евролевица), и представители на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата му, Иван Аспарухов заяви категоричната си подкрепа за втори мандат на досегашния кмет на Моравица Росен Ценов.

Салонът на НЧ „Светлина 1926” се оказа тесен за жителите на Моравица, които с присъствието си заявиха безрезервната подкрепа и за своя кандидат, и за Иван Аспарухов.

Досегашният управник на Моравица Росен Ценов представи подробен отчет за своя четиригодишен мандат и увери своите съмишленици и симпатизанти, че започнатото от него ще продължи. Ще продължи промяната в селото, защото заедно с него са всички те, които не само му се довериха преди четири години, но и спомогнаха с безвъзмезден труд, с общи усилия, с общи идеи да преобразят селото.

След емоционалното изказване на Росен Ценов, водачите на листите на двете политически формации, които го подкрепят - Яна Нинова - ПП ГЕРБ и инж. Георги Валентинов - Местна коалиция, и представиха кандидатите за общински съветници, бяха посрещнати с аплодисменти.

За бъдещето на община Мездра и на селото, досегашният кмет Иван Аспарухов заяви пред хората от Моравица, че след 20 години моравчени са намерили своя нов кмет – Росен Ценов. Кмет, който за четири години успя да обедини хората и с личния си пример да промени облика на селото.

„Преди този мандат, нямаше по-занемарено село от Моравица. Това го казвам, защото трябва да се работи, а не да се робува на една партия. Една партия може да те издигне, но само еди силен кмет може да направи силна една партия. Защото трябва да се научим да работим и тогава да носим пристрастията си към дадена политическа сила.

Аз пак ви казвам, крайно време е моделът кадърните хора от различните партии да се съберат в една обща кауза. Тогава тези качествени хора в законодателната власт, въпреки различните си партийни пристрастия, могат да работят заедно. Затова трябва да подкрепим тези млади хора и да ги обучим да работят заедно в името на общата кауза, загърбвайки различията си.

Аз имам още 4 години да спечеля последната си битка и тя е да се преборим с държавата. А това е така, защото всички данъци от общините влизат в държавната хазна. Аз и още много мои колеги се борим и ще продължим да се борим задълженията на данъкоплатците да влизат в общинската хазна, както е в цяла Европа, а не да се молим на държавата“.

Срещата завърши с аплодисментите на присъстващите и твърдата им подкрепа за двамата кандидати.

НА 29 ОКТОМВРИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕЗАВИСИМИЯ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА МЕЗДРА ИВАН АСПАРУХОВ С БЮЛЕТИНА № 71.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!