Експозицията включва 13 живописни творби – три изображения на цветя – „Магнолия“, „Кали и лалета“ и „Хибискуси“, три натюрморта – „Слънчогледи“, „Ваза с макове“ и „Кристална купа с плодове и бутилка вино“, четири пейзажи – „Лодка“, „Река“, „Къща край реката“ и „Западен парк в София, портретите в нейната експозиция демонстрират изключителния талант и изкусно издържаните форми, които се доближават до съвършенство с реалните лица. На тях са изобразени Михаела Тинчева и Калоян, синът на авторската, както и още един портрет, озаглавен „Млада жена“.

„Любовта към изкуството ми е заложена като някакъв дар, талант, споделя Тинчева. Благодаря на всички, които бяха с мен в този ден и дойдоха да видят моите творби.“

Авторката рисува още от дете и участва в редица изложби в художествената галерия, както и в Националната асамблея „Знаме на мира“. Картините от нейната изложба се появяват благодарение на нейния син Калоян, който ѝ подарява статив и бои за рисуване, което я връща отново към творческата ѝ страна.

От името на Община Мездра кметът Иван Аспарухов поздрави авторката и ѝ подари букет.

С пожелания за нови творчески успехи, присъстващите благодариха за доставеното естетическо удовлетворение от видяното.

Изложбата може да бъде разгледана всеки делничен ден до края на юни във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра.