Изсъхнал клон на дърво за малко не уби човек в центъра на Мездра. Инцидентът стана днес по обед на една от най-оживените улици в железничарския град - "Христо Ботев“.

Точно когато клонът се сгромолясал със зловещ пукот на земята, двама служители в управлението на ж. п. района, което се намира срещу Алеята на кестените, слизали по стълбите от северната страна на сградата. Изсъхналият клон най-вероятно е натежал от падналите през последното денонощие интензивни валежи. Той рухнал на пътното платно на сантиметри от паркиран наблизо лек автомобил.

"Цяло чудо е, че не стана някой сакатлък“, коментираха свидетели на инцидента. Наложи се бдителни граждани часове наред да предупреждават преминаващите наблизо пешеходци и шофьори да внимават.

Това не е единственото потенциално опасно изсъхнало дърво в Алеята на кестените - такива има поне дузина. "Още преди време сигнализирах за това в Общината, но не последва никаква реакция“, разказа собственик на съседно питейно заведение и допълни: "Дано този път да се вземат мерки, за да не стане твърде късно!“.