Сред малките пластики, изваяни от невръстните творци, са натюрморти с плодове, ваза с цветя, декоративни съдове, сладкиши, животни, тропически плодове и др. "Чрез тях децата демонстрират своите умения за формоване на мекия, пластичен материал, способност да наблюдават внимателно и да пресъздават характерните особености на предметите и живите същества, каза при откриването на изложбата Светла Дамяновска, уредник на Градската художествена галерия. Хармоничното съчетание на цветовете и сладкото ухание на произведенията ги правят още по-привлекателни”.

По време на вернисажа бяха представени основните, цели и реализираните дейности при изпълнението на проекта. Любопитство предизвика рецептата за приготвяне на „домашния” пластилин, който малките скулптори са замесили от екологично чисти продукти - брашно, сол, олио, лимонтозу, безвредни сладкарски бои и вода.

През април Детската градина в Типченица ще представи проекта "Екологична ръкотворница" на Третия международен форум на тема "Класика и иновации в педагогическата практика", който ще се проведе в Асеновград.

Изложбата, която бе открита днес, е част от проявите, посветени на 45-годишнината на градската Детска градина "Мир", филиал на която е забавачница в Типченица. Юбилеят ще бъде отбелязан официално през месец май.