Гостите на изложбата ще имат възможност да видят плакати, програми и покани, представящи различни издания на международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев“. Юбилейно-празничната история продължава с подредените плакети и поздравителни адреси; грамоти и дипломи; тематични сувенирни значки; малка пластика - изображения на Дико Илиев от бронз и керамика.

Поредни експонати, в които е материализирана културната памет за самобитния творец в Българския Северозапад, са посветени на него творби на художествената литература и изобразителното изкуство.

Тематичният обхват на изложбата е допълнен с ксерокопия на документи. Част от документите са свързани с ключови моменти от живота и творчеството на Д. Илиев, други предлагат информация за променяния през времето статут на Дико-Илиевите празници в гр. Монтана, заедно със съпътстващи ги прояви - международен конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие“ и създаване на нови творби за духов оркестър.

Снимки върху винилови платна припомнят участниците в 30-то юбилейно издание на международните празници на духовите оркестри, проведено през 2018 г.

Камерната изложба дава възможност да се видят още грамофонни плочи, аудиокасети и компактдискове със записи на различни произведения на Дико Илиев, както и съответните технически средства , позволяващи тяхното възпроизвеждане - грамофон, касетофон, лаптоп.