Домакините поведоха в 12-ата минута на мача с попадение на Метин Ферди. Минута преди края на първото полувреме Никола Илиев покачи с глава на 2:0, при който резултат двата отбора се оттеглиха на почивката.

Пет минути след началото на втората част гостите организирана бърза контраатака и върнаха едно попадение за 2:1. Този гол мотивира максимално разградчани, които отговориха светкавично и само в рамките четири минути, в 41-ата и 45-ата мин., вкараха още две две безответни попадения. Техни автори станаха капитанът на "зелените” Димитър Иванов и офанзивният халф Иван Аспарухов. Последният се разписа с диагонален удар от пеналта след прецизно центриране на негов съотборник от левия фланг.

Това е трето попадение на Аспарухов в официален мач за U14 на разградския клуб. В средата на октомври той се разписа за 0:2 при победата на "орлетата” с 0:3 като гости над Миньор (Перник) в първата осминафинална среша от турнира за Купата на БФС, а преди около две седмици бе точен за 2:0 при успеха на своя тим с 3:0 срещу Доростол (Силистра) в първенството при децата в Зона "Варна".

Разградчани ще научат своя съперник на полуфиналите в турнира за Купата на БФС напролет. До заключителната фаза на надпреварата при 14-годишните момчета се класираха още отборите на Левски, ЦСКА-София и Ботев (Пловдив).


Срещу Етър (Велико Търново) Лудогорец U14 игра в състав: Генади Петров, Димитър Найденов, Александър Занков, Любослав Маринов, Месин Салим, Росен Земеделски, Димитър Иванов (кап.), Никола Илиев, Иван Аспарухов, Метин Ферди, Кристиян Йотов (Янислав Дюлгеров, Антон Михайлов, Марио Маринков, Фикрет Фикрет).