За шеста поредна година представителите на организация "Искри на надеждата” гостуват в Дома за стари хора в Мездра, за да направят поредното дарение на обитателите на институцията.

В организацията членуват около 35 човека, обединени от благородната цел да помагат на хората в нужда. Разполагат със собствен транспорт и информационна система. Прави впечатление, че голяма част от членовете са млади хора от различни градове и села в Германия, които доброволно участват в благотворителните мисии.

Гостите разказаха, че основата цел на организацията е да помагат с лекарства, храни и медицински консумативи на нуждаещите се в бившите страни от Източна Европа – Литва, Латвия, Молдова, Румъния и България.

Контактите с мездренския дом са установили чрез г-жа Ани Франц, с която поддържат прекрасни отношения. Преди това са правили дарения в закрития вече Социално-педагогически интернат в село Лик, а сега помагат на възрастните хора и децата от Центъра за настаняване от семеен тип в града.

Гостите дариха на Дома перилни препарати, памперси, тоалетни принадлежности и други консумативи от първа необходимост.

Директорът на дома Владислава Димитрова каза, че е изключително благодарна за помощта, оказвана от организацията "Искри на надеждата” и за пореден път изрази благодарност към г-жа Ани Франц, благодарение на която е осъществен контактът.

"Много се радвам от сътрудничеството ни с „Искри на надеждата”, тъй като освен даренията, те доставиха и радост и надежда на възрастните хора. Вече сме изготвили заедно и списъка с необходимите ни консумативи за следващото дарение” допълни директорът на Дома.