Съгласно регламента, участниците в European Snooker Championships 2018 Under 18 са разделени в 21 предварителни групи от по четирима състезатели. В тях се играе по системата "всеки срещу всеки”, като победителят в отделните двубой ще бъде излъчен във формат спечелени 3 от 5 фрейма. Напред продължават класиралите са на първите две места в предварителните групи.

Радослав Дочовски е в предварителна група "A", в която е и актуалният европейски шампион в тази възраст - 16-годишният уелсец Джаксън Пейдж. Останалите двама негови съперници са 13-годшният Антон Казаков (Украйна) и 17-годишният Марио Бодлос (Австрия).

Александър Георгиев е в предварителна група “D" заедно със 17-годишния Оскар Чарлесволф (Австрия), 16-годишния Субрен Соколовски (Белгия) и 13-годишния Мартин Оринак (Словакия).

Шампионатът се провежда в столичния хотел "Рамада". На първенството присъства и председателят на СК по снукър "Мездар 2013" Нина Данколова.

От 5 до 9 февруари в София ще се проведе Европейското първенство по снукър за младежи до 21 г. (U21), в което ще вземе участие и 18-годишният мездренчанин Денис Иванов (№11 в националната ранглиста за сезона). От 9 до 16 февруари столицата е домакин и на шампионата на стария континент за мъже - в него пък ще се включат Денис Иванов и 29-годишният Тихомир Йораданов (№12 в ранглистата на БСФ).