Отборът ни изигра най-добрия си мач на първенството и до последно имаше шанс да измъкне победата. Тимът ни съкрати пасив от пет гола през първата част (3:8) и запази интригата за втората, като се оттегли на почивката с минимално изоставане – 16:17.

През второто полувреме отборът на Литва поддържаше разлика от 2-3 гола. Три минути и половина преди края съставът ни губеше с 24:27, но успя да върне интригата с попадения на Илиян Младенов и Марио Марев и две последователни страхотни спасявания на Николай Петров. При последната атака на Литва Ромас Аукстакалнис стреля в аут и България получи шанс да вкара мача в продължения. Тимът ни обаче не успя да стигне до стрелба в заключителните 15 секунди, а само до девятка. Изстрелът на Михаел Иванов след края на редовното време беше спрян от стената и момчетата от Литва ликуваха.

Атила Хасан реализира 5 гола в мача, с по 4 завършиха Михаел Иванов и Божидар Симеонов. Последният беше избран за играч на мача в българския състав. За Литва 11 попадения наниза Ромас Аукстакалнис.

След третата си загуба отборът ни приклюли участието си в турнира, а Литва ще срещне Финландия в спора за 5-то място. По-късно днес ще станат известни участниците и в двата финала.

България: Марио Марев-3, Божидар Симеонов-4, Атила Хасан-5, Милен Валентинов-2, Александър Илиев, Емилиян Стефанов, Илиян Младенов-2, Николай Петров, Любомир Пенков-1, Александър Николов-1, Георги Кръстев-3, Михаел Иванов-4, Милен Жеков, Енгиджан Хюсеин, Николай Атрев-1.

Треньори: Виктор Симеонов, Юлиан Симеонов


Източник: bulgarianhandball.eu/bg