Те бяха номинирани за три инициативи – облагородяването на Черепишкия манастир, събирането на средства в благотворителна акция в подкрепа на младо семейство от Габровница, което бе останало без дом след като пожар изпепели напълно къщата им и подпомагането на Детското отделение в МБАЛ-Мездра.

Наградата им бе връчена от Омбудсмана на Република България проф. д-р Диана Ковачева.

Годишните награди „Доброволческа инициатива 2022“ бяха обявени на публична церемония в Балната зала на Националната галерия.

Конкурсът се организира от Фондация Лале и Национален алианс за работа с доброволци вече 12 години. В него се избират най-ефективни и интересни доброволчески инициативи в България.

„Знаем, че доброволците реагират първи при трудности и кризи, като предлагат най-навременните и адекватни форми на подкрепа и решения. През тази година повече от всякога имаше поводи за доброволчески акции - последици от пандемията, война, наводнения… Хиляди доброволци от всички възрасти организираха и се включиха в стотици инициативи в цялата страна. Всички те заслужават подкрепа и признание“, споделят от Фондация Лале.