Обикновените сладки храни е добре да бъдат заменени с десерти със сусам и тръстикова захар. Сусамът е отличен източник на антиоксиданти, а тръстиковата захар предпазва от недостиг на желязо.
Сладкишите с канела също са подходящ десерт. Тази подправка засилва имунитета и осигурява прилив на енергия.
Важно е в организма да постъпват витамин С и А, които поддържат зрението и кожата. Морковите и кайсиите са отличен източник на тези витамини.
Лененото семе, тиквените семки и орехите доставят достатъчно омега-3 мастни киселини, които са необходими за работата на ключови системи на организма.
Всички ядки трябва да бъдат включени в храната през зимата. В кашуто например има много витамин Е, който е важен за кожата, а заради студа тя е в стрес.
Пържените яйца със зеленчуци са оптимално съчетание на белтъчини и растителни антиоксиданти.
Източник: dir.bg