В хода на дебатите стана ясно, че през последните две години Община Мездра е поемала транспортните разходи на детско-юношеските формации на всички спортни клубове, с изключение на Хандбален клуб Локомотив.

"Това е една нередност, която смятам, че трябва да бъде отстранена, заяви в тази връзка вносителят на докладната Георги Валентинов, съветник от коалиция "Народен съюз". Защото не е коректно само едни клуб да бъде ощетен и да си плаща за превоза."

Срещу вземането на такова решение се обяви кметът Генади Събков, според който в Бюджет 2019 са заложени 35 хил. лв. субсидия за спортните клубове с цел подпомагане участието им в спортния календар. С тези средства, според него, клубовете би трябвало да покриват разходите си (включително транспортни) за участие в спортни прояви и състезания на територията на страната.

В крайна сметка с 14 гласа „за” и 2-ма „въздържали се” - Десислава Костова (независим) и Наталия Христова (БСП), при един не гласувал - Ивайло Тошев (ГЕРБ), решението беше прието.

Неприятно впечатление по време на дискусията направиха ироничните, на моменти дори обидни реплики на Събков към съветниците Георги Валентинов и д-р Ивайло Тодоров (ГЕРБ), първият от които градоначалникът оприличи с "недоразумение", а вторият посъветва да оглави "федерацията по петанк" и "да потърси помощ и да се консултира с някой, когато не разбира нещо".

"Уважението трябва да е взаимно!", заяви възмутен по този повод д-р Тодоров.

Прехвърчаха и словесни искри на висок глас между кметовете на Оселна и Моравица Росен Николов и Коно Жилковски, от една страна, и общински съветници, от друга, но до ексцесии все пак не се стигна.

Общинският съвет реши още да бъде отпусната целева финансова помощ на ХК Локомотив (Мездра) в размер на 5 600 лв. за участие на юношите старша възраст в международния турнир по хандбал за младежи "Световна купа на Интерамния 2019", който ще се проведе през месец юли в Италия, които средства не са за сметка на полагащата се на клуба годишна субсидия.

С друго свое решение местният парламент отпусна финансова помощ от 1 980 лв. на Ивайло Сайков, футболист на ОФК Локомотив (Мездра), за покриване на разходи по извършена операция след получена тежка контузия.