Кметът на Враца Калин Каменов откри турнира по стрийтбол, с който бе отбелязан Международния олимпийски ден - 23 юни. „Пожелавам Ви да продължавате да спортувате, независимо, че в нашия град има хора, които упорито пречат това да се случи и съсипват това, което сме направили като спортна инфраструктура. Молбата ми е Вие да го пазите и да помагате да го създаваме отново. При олимпизма не е задължително да победиш, а да спортуваш и да се забавляваш. Затова спортувайте и бъдете здрави!“, така градоначалникът поздрави участниците в спортната инициатива.

В турнира по стрийтбол взеха участие 10 отбора. След оспорвана битка победител в него стана отбор "Тройна Заплаха“, втори се наредиха "Мездра Стейт Уориърс“ и трети - момчетата от "Светата Троица“. След призьорите останаха формациите "Таратор“, "Тримата Мускетари“, "Комплекса балърс“, "Първична Сила“, и "Анти-Конти“.

Всички участници в съревнованието получиха награди - топки и тениски. В турнира по тенис на маса взе участие и представител на Medianews.bg, който победи състезателя на Община Враца и успя да стигне до четвъртфиналите.