Община Мездра е представена от единайсет претенденти, част от 8 партийни листи. Ето и техните имена, по реда на номерата на партиите и коалициите в бюлетината:

От ПП ДПС за пореден път излъчиха двама кандидати - настоящите общински съветници Каролина Кьолер, която е трета по ред, и Мирчо Мирчев – осми.

Водач на листата КП "Коалиция Справедлива България" е общинският съветник и бизнесмен Йордан Гергов

Представителят на БЗНС в общинския съвет Георги Валентинов е включен под №3 в листата на КП "Български възход" .

В листата на ПП „ВМРО“ Българско национално движение" на четвърта позиция отново е д-р Емил Младенов.

Инж. Теодор Петков е четвърти в листата на ПП "Изправи се България".

Райна Ангелова ще представя Мездра от трета позиция в листата на ПП „Глас народен“.

В листата на ГЕРБ-СДС от гражданската квота на трето място е хореографът и художествен ръководител на Ансамбъл „Мездра” Мирослав Аспарухов.

Бизнесменът Николай Диловски е девети от квотата на КП "Демократична България - Обединение" (ДА България, ДСБ, Зелено движение").

За разлика от предишните избори, произведени на 14 ноември 2021, в които нямаше представители на столетната партия от железничарския град, сега в листите на КП „БСП за БЪЛГАРИЯ“ в Шести изборен район – Врачански са номинирани двама лекари - д-р Митка Лечева е трета, а д-р Николай Баев – девети.

173-ма кандидати за депутати са регистрирани в 28 партийни листи за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври във Врачанско. По почти 29 души се борят за едно свободно място в следващия парламент, което прави натискът за едно работно място в българската политика сериозен.
5 са пълните листи - те съдържат удвоения брой на шестте свободни мандата за 48-ото Народно събрание.