В качеството си на народен представител от 6 МИР - Враца, Красимир Богданов е получил сигнал от кмета на Роман Валери Ролански относно тревожното състояние на сигурността в населените места от общината.

"Наличието на сериозна концентрация на ромско население (голяма част от които са дошли през последните години от други общини и населени места), чувството за безнаказаност и невъзможността на РУП - Роман при сегашното структурно и кадрово състояние да се справи със ситуацията, води до увеличаване на престъпността. Съпоставено с 2017 г., когато са регистрирани 64 престъпления, през 2018 г. те вече са 109 - кражби, грабежи, включително и тежки криминални престъпления. Цифрите са показателни и ръстът на престъпленията в община Роман е значително по-висок от този в другите общини от област Враца. Силен обществен отзвук имаха нападенията от големи групи роми над младежи и екип на спешна медицинска помощ, които предизвикаха напрежение и протести на гражданите и заплаха от открити сблъсъци с нападателите", констатира народният представител.

По проблемите с престъпността в Роман Богданов нееднократно е информирал ръководството на МВР. Въпреки че нарушителите на реда са общоизвестни, действията до момента не са довели до подобряване на ситуацията. "Очевидна е нуждата от засилване на полицейското присъствие в общината, от запълване на незаетите и откриването на нови щатни бройки в РУП - Роман. Затова и очаквам отговор на въпроса: Какви действия ще предприеме МВР по овладяване на престъпността в община Роман и по окомплектована състав на РУП - Роман?“, пита вътрешния министър Маринов депутатът от коалиция "Обединени патриоти".