През месец май, май Народният представител Красимир Богданов, обеща да изпълни желанието на възрастните хора от пенсионерския клуб „Детелина” във Враца. В началото на тази седмица те го поканиха на тържеството по повод 15-та годишнина от основаването на своя клуб. Богданов изпълни обещаното и в пенсионерския клуб вече има озвучителна уредба.
„Пожелавам ви, с това дарение да успеете да разнообразите своите делници и да подготвяте още по интересни и стойностни културни събития. Вашата енергия, борбеност и патриотизъм са заразителни. Вие сте дали много за изграждането на страната ни, но смятам, че и в бъдеще може да сте полезни на обществото. Младите могат да се учат от вас“, обърна се към присъстващите депутатът. Независимо, че се намира в ж.к. „Дъбника“, заради своята активност, КП „Детелина“ привлича членове и от другите квартали на града. Под ръководството на своя председател и уважаван врачански учител, Радка Тошева, клубът участва в много културни прояви, осъществява пътувания в страната и чужбина и поддържа връзки с клубове от други градове. Преди месец, врачанските пенсионери посетиха Охрид.Там осъществиха контакт с ръководството на Сдружението за македоно-българско приятелство в града и дариха български книги за нуждите на нашите сънародници в Македония. Председателят на пенсионерския клуб, Радка Тошева благодари на Богданов за съдействието което им е оказал в контакта с македоно-българското сдружение и изказа от името на всички членове радостта си, от подаръка му за техния празник.
От сигурен източник пък, ние от Medianews.bg разбрахме, че озвучителната уредба струва 340 лева и Красимир Богданов я е закупил лично със свои средства, спазвайки обещанието си дадено на възрастните хора от клуб "Детелина".