На осминафиналите Денис Иванов победи Тихомир Йорданов с 2:0 фрейма, на четвъртфиналите елиминира Любомир Яшов с 2:1, а на полуфиналите се наложи над Владимир Палански с 2:0.

Другият финалист - Ивелин Дойнов, спечели на осминафиналите срещу Христо Стаменов с 2:0 фрейма, на четвъртфиналите отстрани Генади Вълчовски със същия резултат, а на полуфиналите надделя отново с 2:0 над абсолютния дебютант в лигата Христо Томов (с много добри изяви през сезона).

Крайното класиране в третото издание на Mezdra Snooker League оглави Денис Иванов със 670 точки, следван от Тихомир Йорданов с 650 и Радослав Дочовски с 430 т. В призовата осмица влязоха също Ивелин Дойнов с 410 т., Любомир Яшов с 360 т., Мартин Монов с 300 т., Ангел Михов с 260 т. и Владимир Палански с 250 т. Топ 10 допълват Христо Томов с 220 т. и Красимир Марков с 210 т.

Призьорите в шампионата получиха купи и парични награди, осигурени от СК по снукър "Мездра 2013". Наградният фонд на заключителния турнир надхвърли 650 лв. Специалния приз за първи халф-сенчъри брейк, постигнат през сезона, заслужиха Любомир Яшов и Тихомир Йорданов. Връчено бе още едно отличие - на Петя Христова, в знак на благодарност за оказаната от нея подкрепа за организирането на вътрешноклубните прояви и за участието на състезателите на клуба в турнирите от календара на Българската снукър федерация.

От името на федерацията председателят на клуба Нина Данколова връчи плакети на шампионката в Републиканското първенство за жени Петя Христова и на нейната подгласничка Ванеса Венелинова. В оспорван двубой на финала Петя победи Ванеса с 4:3 фрейма.