В патриотичната проява се включиха също Мъжката фолклорна група "Змей Горянин”, която изпълни емблематични песни от своя репертоар - "Дунавско хоро се вие”, "Денем и нощем” ("Моме Невено”) и "Еленино хоро”, както и представителна група от Детския танцов състав "Мездренче” с художествен ръководител Йоанна Аспарухова, която поздрави домакините с "Джиновски танц".

"Пожелавам на всички любители на танцовото изкуство да поддържат огъня, силата любовта в себе си и да продължават да следват мечтите си, сподели по този повод една от участничките в инициативата Сандра Георгиева - председател на Ученическия съвет към СУ "Св. Климент Охридски". Обръщам се специално към всички ученици: Бъдете горди с патрона на нашето училище - Св. Климент Охридски, „пръв епископ на българския език”, бъдете горди със своите учители, бъдете горди с това, което сте и не спирайте да се развивате, защото ние сме бъдещето и трябва "Да оставим на земята добра памет” - посланието, което ни завеща Св. Климент!”

Деница Ценова благодари от своя страна на всички, които се отзоваха на инициативата и пожела тя да се превърне в една добра традиция, която да скрепи приятелството между децата танцьори от Зверино и Мездра.

По случай патронния празник на училището през тази седмица в Средно училище "Св. Климент Охридски” се проведоха поредица от образователни и спортни прояви - литературен конкурс за есе, разказ и стихотворение, конкурс за детска рисунка, дискусия на тема "Моят най-толерантен съученик" по проект "Доброто през моя поглед", посветена на Седмицата на толерантността, състезателни игри (I-IV клас), турнири по футбол на малки врати (V-VIII клас) и по тенис на маса (V-XII клас), щафетни игри (V-XII клас).

Патронният празник на зверинското школо ще бъде отбелязан официално утре от 11:00 часа с тематичен рецитал, поднасяне на венци и цветя пред паметника на Св. Климент Охридски и награждаване на призьорите в различните конкурси и спортни прояви.