© Община Созопол

Това значимо спортно събитие е организирано от Българската асоциация "Спорт за учащи" (БАСУ), Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта (ММС) и се провежда от 4 до 8 юни.

Созопол е домакин на ученическите игри по футбол за първи път. Кметът Янакиев подчерта, че оказаната на града чест го утвърждава като център на спортните активности и културния живот в региона.

Отборите – финалисти от 5-7 клас са от СУ „Св.Св. Кирил и Методий“, гр. Созопол, СУ“ П.Р. Славейков“, гр. Добрич, ОУ “С. Иван Рилски“, гр. Перник, ОУ „Душо Хаджидеков“, гр. Пловдив, 104 ОУ „Захари Стоянов“, гр. София и ОУ „Христо Ботев“, гр. Мездра. Съдия на мачовете ще е Н. Арабаджиев.

По време на турнира ще бъдат присъдени индивидуални награди на най-изявените играчи, избрани от комисия от футболни експерти. Призьорите ще получат купа и златни медали, осигурени от Министерството на образованието и науката.

На откриването на турнира присъстваха Петя Петрова - началник на РУО Бургас, Павлина Алексиева - старши експерт по физическо възпитание и спорт, както и представители на БАСУ.

Кметът благодари специално на Павлина Алексиева, на Регионалното управление на образованието в Бургас и Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" с директор Димитрина Щерионова за сътрудничеството и усилията, които допринесоха за успешната организация.

Мажоретките от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Созопол зарадваха публиката с прекрасно изпълнение, а две от талантливите момичета на училището изпяха и хубави песни – всичко точно както се прави преди футболно състезание.