Международният бърз влак София - Русе прегази възрастна жена на гара Струпец. Трагичният инцидент е станал малко преди 10.00 часа тази сутрин в района на железопътната спирка край романското село.

83-годишната Виолета Микова, която живее в Долната махала на гара Струпец, отишла да си купи вафли от хранителния магазин, който се намира зад гарата. По пътя се разговорила със своя съседка и споделила, че следобед ще сади пипер.

Понеже вафлите в магазина били свършили, възрастната жена тръгнала да се прибира вкъщи. Комшийките, с които била, я поканили да остане да пият кафе, но баба Виолета рекла, че ще придава към дома, пък те ще я настигнат.

Тръгнала да пресича линията и тогава я връхлетяла машината. Влакът, който се движел с висока скорост, тъй като бил закъснял от графика, влачил жената повече от 100 метра, при което тя загинала на място. Най-вероятно жертвата не е чула локомотивната свирка, защото имала проблеми със слуха.

При удара се повредил локомотивът на влака. Наложило се да дойде друга машина, за да може композицията да продължи пътя си.

Трупът на жертвата е транспортиран за аутопсия в Съдебна медицина - Враца. По случая е образувано досъдебно производство.