Обиколката на тандема от "Незабравимата България” започна на 2 март от провинция Навара, където в Младежкия дом на Памплона сънародниците ни гледаха откъси от филмите за Ботев, Вазов и Софроний Врачански.

Навръх 3 март отново в Памплона Красимиров и Кузманова изнесоха поетичен рецитал-спектакъл, базиран на новата стихосбирка на Красимир Стефанов "Моят Левски”.

На 4 март родолюбците изнесоха своя "Урок по родолюбие” и пред препълнената зала на Дома на културата в Сарагоса. Сънародниците ни от провинция Арагон се разплакаха при досега с героите, а накрая извиха кръшно хоро под водачеството на Искрен Красимиров, предрешен като Войводата Христо Ботев.

Фиестата завърши на 5 март в Културния дом на Парла в Мадрид, където децата от българското училище се насладиха на спектакъла на родолюбците от "Незабравимата България”.

Обиколката беше по покана на Асоциацията на българските деца в Навара и г-жа Елица Евтимова.

Пътуващият урок започна още преди месец в Попово, Добрич и Варна, и продължи през Сандански, Гоце Делчев, Карнобат, Бургас, Шабла и София. Финалът на "Авантюрата с Ботев” е утре, 7 март, от 11:00 часа в Читалище "Христо Ботев” в Дупница.