Славия имаше известно преимущество през първото полувреме, но футболистите на Златомир Загорчич не успяха да пратят топката в мрежата. В началото звездата на домакините Браян Переа стреля към рамката на Светослав Вуцов, но националът улови без никакви проблеми.

Последваха по-скучни минути, за да дойде 29-ата минута, когато Тони Тасев пробва мерника си от фаул. Крилото шутира в центъра на вратата, но миг колебания у Красимир Костов можеше да коства скъпо на стража на Ботев. Топката мина между краката на Костов, но след това вратарят успя да я улови и да предотврати куриозен гол.

След 120 секунди Тасев се оказа на отлична стрелкова позиция, но ударът му се отби в страничната греда, а след това капитанът на Славия Галин Иванов пропусна да направи добавка. Последва опасно центриране пред вратата на “белите”, но нападателите в зелено не успяха да намерят топката.

В 39-ата минута Даниел Генов пробва да застраши Вуцов, но шутира слабо и неточно. В 43-ата Ерол Дост направи отличен пробив в наказателното поле на “зелените”, но Красимир Костов спаси изстрела на халфа.

Втората част предложи по-слаб футбол. В 52-ата минута Галин Иванов получи топката на границата на наказателното поле, след което бившият национал шутира, но вратарят Костов улови.

В 78-ата минута Велко Йеленкович фаулира откъсващия се Браян Переа, което принуди рефера Кристиян Колев да покаже втори жълт картон на родения в Ловеч защитник - така славистите останаха с човек по-малко на игрището. В 88-ата червен картон получи и играч на домакините - Мартин Кавдански за удар по Ахмед Ахмедов във въздушен двубой пред наказателното поле на "зелените".

Развръзката дойде в последната минута на редовното време, когато Браян Переа наказа отбраната на Славия и вратаря Вуцов. Резервата Мирослав Маринов направи хубав пробив отдясно и намери колумбиеца пред голлинията на "белите" - шут, гол и три точки за врачани. В добавеното време Момчил Цветанов влезе грубо в глезена на Кристиан Добрев, а след консултация с VAR арбитърът показа директен червен картон на бившата звезда на ЦСКА и Локомотив (Пловдив).

Източник: sportal.bg