Мачът започна в доста бавно темпо, като първото по-интересно положение дойде в 5-ата минута, когато Браян Переа се свлече в наказателното поле след съприкосновение с вратаря на гостите, но колумбиецът бе в засада и дузпа не последва.

В 21-ата минута Мартин Христов засече с глава центриране от корнер, но кълбото се отби в горната греда. Малко по-късно Момчил Цветанов пробва изстрел от пряк свободен удар, но кълбото прелетя високо над целта.

В 27-ата минута врачани бяха близо за втори път да открият резултата, но късметът отново бе със столичани. Стефан Велев получи възможност да стреля от близка дистанция, кълбото се отби в крака на Гонсало Кардосо и влетя в гредата.

Три минути по-късно футболистите на Локомотив изненадващо стигнаха първи до попадението. В автор на гола се превърна Гонсало Кардосо, който майсторски с глава матира Федерико Рубио.

Домакините опитаха да отговорят светкавично с удар от дистанция на Марио Киконда, но Александър Любенов трудно, но успя да се справи.

В 58-ата минута Даниел Генов пусна пас в наказателното поле, но Браян Переа не успя да се ориентира и топката излезе в аут.

В 60-ата минута Бруно Франко надбяга Луис Соарес и центрира по земя към Антони Иванов, който без никакви проблеми вкара топката в мрежата на Федерико Рубио.

До края на срещата домакинте от Враца се опитаха да стигнат поне до почетен гол, но защитата на Локомотив се справи и напълно заслужено отборът на Данило Дончич се поздрави с успеха.

По този начин столичани събраха актив от 17 точки, а тимът от Ботев има едва 10 пункта.

Източник: sportal.bg