Домакините излиза амбицирани за новия сезон, след като миналата година успяха да си осигурят рано-рано оставането в елита. Те дори играха в разпределението на местата от седма до десета позиция, като в крайна сметка завършиха на деветото място. През лятото обаче "железничарите" се разделиха с голяма част от своите футболисти, а не бяха привлечени чак толкова много нови играчи. Начело на тима застана и нов треньор - Стойчо Стоев. Специалистът на няколко пъти се оплака, че не разполага с достатъчно много играчи, колкото му се иска да има.

Ботев от своя страна завършиха на 12-ото място през изминалата кампания. Тимът игра в групата на изпадащите, но още в първите кръгове след разпределението на отборите успя да си осигури оцеляването. През лятото тимът направо няколко трансфера, като подписа договор и с голяма част от талантите си. Най-силният трансфер на клуба беше продажбата на един от защитниците си - Меси Биатомусока, на шампиона на Мароко ФАР Рабат.

През миналата година Локо (Сф) и Ботев (Вр) премериха сили два пъти. В първия случай в "Надежда" домакините се наложиха с 1:0. По-късно през сезона Ботев успя да победи у дома с 2:1.

ЛОКОМОТИВ (СФ) - БОТЕВ (ВР)

Вероятни състави:

ЛОКОМОТИВ: Любенов, Найденов, Диас, Димов, Франко, Станоев, Милошев, Николов, Кръстев, Франса, Митков

БОТЕВ: Костов, Мендоса, Кавдански, Соарес, Цветанов, Велев, Ивайлов, Да Силва, Маринов, Генов, Переа

Източник: sportal.bg