Вече са направени българско-немски, българско-френски и българско-италиански разговорници. Те са достъпни на сайта на организацията и могат да бъдат свалени оттам. В момента се разработват и разговорници на английски, руски и испански език.

В разговорниците освен описание на органите на тялото на съответния език има още и важни термини при преглед от лекар. Чрез тях пациентът ще може да обясни и какви алергии има.

С помощта на материалите болните по-лесно ще обясняват на медицинския персонал как се чувстват в момента и да отговорят на прости въпроси. Разговорниците нямат за цел да заместят работата на професионалните преводачи, а по-скоро да я допълнят и улеснят, уточняват от "Лечение без граници".

Организацията уточни, че продължава да набира нови доброволци, които да помагат на българи, лекуващи се в чужбина. Над 220 души в 17 страни вече са се включили, като само за година са се увеличили почти двойно.

Крайният срок за кандидатстване е до 31 октомври. Доброволците трябва да изпратят кратко мотивационно писмо на treatmentwithoutborders@gmail.com.

Източник: dnevnik.bg