Всяка от площадките ще бъде оборудвана с различни видове детски съоръжения като: Съоръжение с пързалка и кула с покрив, различни клатушки с пружина, различни занимателна/ тематични игри и др. Предвижда се и всички детски съоръжения да бъдат и монтирани спрямо изискванията и монтажните схеми на производителя и разположени върху ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи. Всяка от площадките ще бъде оборудвана и с нови пейки и кошчета за отпадъци.

Предвижда се и полагането на нови базалтови плочи по алеи и пътеки, както и полагане на нови бордюри. За обезпечаване на достъпа до определени зони се предвижда изграждането на настилка с базалтови плочи на тревна фуга.

Зоните на площадките са заобиколени от съществуващи зелени площи с тревен масив, които се предвижда да бъдат презатревени с тревна смеска за интензивно натоварване след изравняване на нивата от ремонта на площадките.

Проектът ще допринесе значително за подобряване на облика на детското заведение.

Проект „Красива България” е част от програмата на Министерство на труда и социалната политика (МТСП) за намаляване на безработицата, стимулиране на заетостта в страната и постигане на нейната устойчивост. Той подкрепя проекти от социалната инфраструктура, насочени към обновяването на социално значими обекти и се финансира в рамките на утвърдените средства за активна политика на пазара на труда за съответната година по бюджета на МТСП.