Снимки: Борис Кръстев

В рамките на благородната инициатива беше подреден благотворителен базар на коледни сувенири и сурвачки, а празничният спектакъл бе открит с прожекция на филм за деца с онкохематологични заболявания. Своята подкрепа за благотворителната кауза дадоха популярните певици Преслава и Кали, които, за радост на многобройните зрители, изпълнили до краен предел салона на зверинското читалище, изпълниха емблематични песни от своя репертоар.

На сцената се изявиха също талантливите малки артисти от СУ "Св. Климент Охридски" и от Детска градина "Звездичка", участници в проекта "Научи се да даряваш" и доброволци от Клуб "БМЧК и Приятели на Искърското дефиле", танцьорите от Клуба по спортни танци "Харизма" при Младежки дом - Враца и от танцовия състав към зверинската гимназия, младите изпълнители на народни песни Стела Кръстева, Ванеса Богданова, Мирела Николова и Тина Тодорова.

Благотворителния концерт уважиха председателят на Националния научен експедиционен клуб "ЮНЕСКО" Кристиян Калчев, директорът на Областния съвет на БЧК - Враца Гергана Михалчева, кметът на Мездра Генади Събков, председателят на общинската организация на БЧК Наталия Христова, началникът на Детското отделение в МБАЛ - Мездра д-р Веселка Павлова, кметовете на Игнатица и Оселна Иво Костов и Росен Николов, общински съветници и спомоществователи на събитието.

Събраните средства от продажбата на билети, коледния базар и направените дарения по време на благотворителния концерт са в размер на 4 700 лв. + 800 лв. дарение за каузата от Радио "Веселина" с изпълнителен директор Гергана Данова. Общата сума, която ще бъде преведена по сметката на Националния център за лечение и рехабилитация на деца с онкологични заболявания, е 5 500 лв.

Основни двигатели на празничната инициатива бяха преподавателките в Средно училище "Св. Климент Охридски" - Зверино Петя Илиева, Маринела Илиева, Валентина Стеева, Галя Пеловска, Иванка Николова, Димитрина Драганчева и Наталия Иванова.

Организаторите на събитието благодарят за подкрепата и изказват своята огромна благодарност на всички, които се присъединиха към благородната кауза и станаха част от това коледно чудо за нуждаещите се малки слънца!

Ние вярваме и помагаме! Благодарим Ви, че подарихте усмивка на деца с онкологични заболявания!