Председателят на общинската организация на БЧК Наталия Христова, младите червенокръстци и техният ръководители Петя Илиева честитиха празника на акушер-гинеколозите и акушерките.

Виктория, Фабияна, Светла и Ерика поднесоха оригинален плакат, чрез който изразиха както своята благодарност и тази на техните майки, за професионализма и грижите на специалистите в отделението.

Специален поздрав към всички отправи Фабиана от Оселна, също родена в тази болница, която изпълни „Песничка за доброто”. От името на БЧК – Мездра Наталия Горанова подари спални комплекти и цветя за целия екип на завеждащия родилното отделение д-р Владимир Цеков с пожелания за здраве и благодарност в благородната им професия.

И тази година бе спазена традицията да се представи символично ритуалът "Измиване на ръцете на бабата", в ролята на която отново се превъплъти старшата акушерка Елена Шифелбайн. По стара българска традиция, всички лекари и акушерки бяха "захранени" с хляб и мед, за да им е сладък живота и спорна работата.

Д-р Цеков благодари за оказаната чест и пожела на екип си тази година да бъдат здрави и да имат повече работа. Той допълни, че се запазва тенденцията новородените момчета да са повече от момичетата.

От началото на тази година в мездренската болница са проплакали 4 бебета - 3 момчета и 1 госпожици. На 20 януари е проплакал малкият Антонио, дошъл на белия свят с впечатляващите атлетични размери тегло - 4.00 кг и ръст - 50 см..

Гости на медиците бяха зам.-кметът на Община Мездра Нели Минева, която поднесе поздравителен адрес от името на кмета Иван Аспарухов, и Елена Нанова - началник отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване“.