Доброволците от Червения кръст бяха подготвили кърпи за акушерките, одеялца за бебетата и цвете за всеки един от екипа, поднесени от шестокласничките Кристина Христова и Преслава Попова, възпитанички на ОУ „Христо Ботев“ в Мездра.

„Това е наша традиция, вече 15-16 години, на тази дата винаги доброволците от Българския червен кръст – Мездра сме тук при нашите хора, които посрещат живота. Благославяме ги да са здрави, да помагат на майките, за да се раждат много бебета”, сподели пред MediaNews председателят на БЧК-Мездра Наталия Горанова.

Заместник-кметът Нели Минева подари красива картина на отделението и отправи своите благодарности към работата на целия екип:

„Пожелаваме ви да сте здрави, одухотворени и с радост да посрещате живота, защото вие сте най-важни и го държите в ръцете си“, каза зам.-кметът Минева.

Началникът на Акушеро-гинекологичното отделение в мездренската болница – д-р Владимир Цеков, определи работата в болницата като трудна и недотам задоволителна, поради намаляващия брой раждания. Това, от своя страна, води до по-голяма отговорност на екипа, който без съмнение се справя отлично, за да може всяко едно раждане да завърши с щастлив край.

„Късметлия съм, че работя с такъв екип. Нека са живи и здрави и късмет“, пожела на своя екип д-р Цеков.