Ето какви са плюсовете за организма ви от хапването им:
Черешите са полезни за сърцето.
Антоцианините в тях намаляват риска от високи нива на лошия холестерол и
високото кръвно налягане.
Черешите са плодът с най-голямо количество антиоксиданти.
Антиоксидантите са важни за борбата със свободните радикали.
Следователно яденето на череши ще ви направи по-млади.
Черешите помагат при артрит и подагра.
Причина за болката при тези заболявания обикновено е високо съдържание
на пикочна киселина в тялото. Черешите намаляват нивото ѝ и
предотвратяват възпалението, болката и отоците.
Черешите са добър инструмент в борбата с
излишните килограми. Те подобряват обмяната на веществата. В една череша
има само 4 калории.
Тези плодове са подходящи за хората с диабет. Те имат нисък гликемичен индекс – 22, което го прави идеални за диабетици.
Черешите са супер храна за плосък корем. Смята се, че редовната консумация на череши предотвратява натрупването на мазнини в коремната област.
Черешите намаляват риска от рак на дебелото черво. Заради богатото наличие на антиоксиданти и фитохимикали, черешите имат свойството да намаляват риска от рак на дебелото черво. Те потискат оксидативните процеси в червата при обработка на храната и ускоряват нейното извеждане от организма.
Сокът от череши е идеален, ако имате проблеми със съня. За да
се справите с безсънието, пийте чаша сок от череши половин час след
ставане и половин час преди ставане. Черешите са добър източник на
мелатонин, чийто недостиг се свързва с проблемите със съня.
Източник: expert.bg