Представителят на РИК – Враца Марин Връбчев запозна членовете на СИК с Методическите указания за работата на секционните избирателни комисии, приети от Централната избирателна комисия.

Бе подчертано, че в указанията за работа са описани действията на членовете на секционни комисии от получаването на изборните материали до тяхното предаване в ОИК и преброяването на резултата.

Общо 334 ще са членовете в 43-те Секционни избирателни комисии на предстоящите избори. 328 са в 42-те, и 6 - има в Подвижната СИК на територията на Община Мездра. Изборният ден се открива в 7:00 часа

Две са секциите в община Мездра, в които избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването ще могат да упражнят правото си на глас - в Социалния комплекс на ул. "Иван Вазов" №2 (бившата сграда на АПК-а) и на ул. "Св. Патриарх Евтимий" №2, която се намира на първия етаж в Професионална гимназия „Васил Левски”.

Съгласно изискванията на Централната избирателна комисия, на всички участници в обучението се изплаща допълнително възнаграждение в размер на 20,00 лв. Участието се доказва с подпис на съответните лица.