В 17-aта студентска бригада в Мездра участват 12 момичета и 2 момчета. Сред тях са Цветелина Маринова, която следва "Международни икономически отношения" във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий“, и Юлия Божилова, студент по педагогика на обучението по български език и география във филиала на ВТУ във Враца. Те участват в бригадата за първи път.

"Преди години брат ми бе включен в студентската бригада и реших и аз да участвам. До сега почиствахме улиците в Мездра и извършвахме помощни дейности по изкърпването на дупките по улиците. Дейностите, които реализираме, не са много трудни. Стараем се да помагаме, с каквото можем", сподели Цветелина Маринова.

Много от познатите на Юлия Божилова вече са били част от традиционната за Мездра студентска бригада. Това я провокирало и тя да се запише. "Включих се в студентската бригада, за да помогна със семейния бюджет на родителите си и да съдействам градът ни да стане по-красив", допълни Юлия.

Двете момичета заявиха, че приятелите им приветстват участието им в инициативата. "Апелирам повече млади хора в бъдеще да се включат в студентската бригада. Времето между семестрите не е дълго. По-добре да работят сред връстници, за да направят родния си град по-красив", заяви Цветелина Маринова.

Дейностите от "Студентска бригада 2017" стартираха на 17 юли и ще се реализират в рамките на месец.