В юбилейната за учебното заведение 2019 г. в него е осъществен прием в VIII клас в две професионални паралелки с общо 29 ученици - едната Професия "Ресторантьор", специалност "Кетъринг", с класен ръководител инж. Десислава Петкова, а другата - Професия "Готвач", специалност "Производство на кулинарни изделия и напитки", с класен ръководител Светла Караджилска.

Дванайсетокласниците, които в края на учебната 2019/2020 г. ще се дипломират в това училище, са 22-ма. Те ще завършат 5-годишен курс на обучение в паралелка Професия "Ресторантьор", специалност "Кетъринг", с класен ръководител Валя Цветанова.

"Вие, учениците на ПГ „Алеко Константинов”, сте нашата гордост, нашата радост, грижа и отговорност”, подчерта в приветствието си към средношколците, учителите и родителите директорът на гимназията инж. Христинка Минова. Приемете предизвикателството да сте най-добрите и най-успешните, Учете се, забавлявайте се, бъдете себе си и не забравяйте, че зад успеха на един човек стои екипната работа на много хора. На добър час и нека всички успяваме заедно, здрави благословени!"

По случай откриването на новата учебна година празнична програма изнесоха Мажоретният състав към училището с ръководител Христина Стоянова, Танцов клуб "Мераклии" с ръководител Ненчо Петков и младата певица Борислава Стоименова.